Betrouwbare en flexibele objectbeveiliging

Meer dan de helft van de Nederlandse bouwbedrijven ziet een toename in criminaliteit op de bouwplaats. Maar liefst 59% is getuige geweest van diefstal en nog eens 46% heeft binnen een paar maanden meerdere keren materiaal zien verdwijnen. In 2023 heeft diefstal en vandalisme de Nederlandse bouwsector ruim 250 miljoen euro gekost. Niet alleen op bouwterreinen neemt de criminaliteit toe, ook op bedrijventerreinen neemt de criminaliteit verder toe.

Objectbeveiliging is een veelgebruikte term binnen de beveiligingssector en omvat diverse diensten, zoals portierswerk, beveiligingstaken en receptiediensten. Het biedt uw organisatie bescherming tegen calamiteiten zoals diefstal, vandalisme en ongewenste bezoekers. In Nederland is objectbeveiliging wijdverbreid en de meest voorkomende vorm van beveiliging. Onze objectbeveiligers kunnen worden ingezet in vrijwel elk type gebouw, zowel particulier als openbaar, zoals kantoorpanden, bedrijfsterreinen, bibliotheken en ziekenhuizen. In de afgelopen jaren is bouwbeveiliging een steeds belangrijker onderdeel van objectbeveiliging geworden en maken steeds meer bedrijven hier gebruik van. Dit helpt om op de lange termijn kosten te besparen.

Wat doet een objectbeveiliger?

Een objectbeveiliger houdt toezicht op de veiligheidsaspecten van uw object en is continu alert op het signaleren van verdachte situaties. De werkzaamheden die een objectbeveiliger op zich neemt bestaan uit het controleren en registreren van bezoekers, waardoor ongewenste personen de openbare gelegenheid of particuliere gebouwen niet kunnen betreden, het uitvoeren van openings- en sluitrondes en het aanspreekpunt zijn voor gasten.

Openings- en sluitrondes 

Een objectbeveiliger kan ook verantwoordelijk zijn voor het openen en sluiten van gebouwen, evenals de beveiliging ervan gedurende de dag en nacht. Dit draagt bij aan een veilige omgeving voor medewerkers en bezoekers. Hierbij horen ook controlerondes, waaronder brand- en sluitrondes, om potentiële risico’s tijdig te signaleren en wanneer nodig gepast actie te ondernemen.

24/7 beveiliging

Het kan voorkomen dat het sluiten van ramen wordt vergeten, waardoor ongewenste personen eenvoudig toegang kunnen krijgen tot een object. Een objectbeveiliger controleert tijdens zijn of haar ronde of alle ramen en deuren goed zijn afgesloten. Daarnaast wordt gekeken of gevaarlijke apparatuur, zoals elektrische kacheltjes, is uitgeschakeld om brandrisico’s te voorkomen.

De voordelen van objectbeveiliging voor ondernemers?

Een belangrijk voordeel van objectbeveiliging is de preventieve werking. De aanwezigheid van objectbeveiligers schrikt personen met verkeerde intenties af, wat de kans op calamiteiten en ongeregeldheden drastisch verlaagt. Bovendien verhoogt het de algemene veiligheid voor zowel uw personeel als uw bezoekers. De samenwerking met politie zorgt voor snelle actie wanneer nodig. Objectbeveiliging brengt nog meer voordelen met zich mee: 

  • Kostenbesparing op de lange termijn, dankzij de preventieve werking, neemt de kans op gestolen goederen af.
  • Serviceverlening, onze beveiligers zijn ook het eerste aanspreekpunt voor uw bezoekers.
  • Veiligheidsgevoel: De aanwezigheid van beveiligers stimuleert het gevoel van veiligheid, zeker wanneer er al eerder ongeregeldheden hebben plaatsgevonden. 

Benieuwd wat de betrouwbare en flexibele objectbeveiliging van PB Security voor uw object kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op! Wij denken graag met u mee en wij zetten ons in voor een langdurige samenwerking. 

Betrouwbare en flexibele beveiliging
PB Security - Betrouwbare en flexibele beveiliging

PB Security B.V.

Rietveldenweg 41D

5222 AP 's-Hertogenbosch

E: info@pbsecurity.nl
T: 073 200 1125

Meer weten over deze kwaliteitskenmerken?