Handhaving op ZZP-beveiligers vanaf 1 januari 2025

Wat betekent de handhaving vanaf 2025?

Per 1 januari 2025 verandert er veel voor ZZP-beveiligers. De Belastingdienst zal vanaf die datum strenger handhaven op de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA). De handhaving op de Wet DBA was de afgelopen jaren opgeschort, maar vanaf 2025 wordt deze aanzienlijk strenger. Dit betekent dat de Belastingdienst intensiever gaat controleren of zzp’ers daadwerkelijk als zelfstandigen werken, of dat er feitelijk sprake is van een vast dienstverband.

Werken in loondienst als beveiliger

ZZP-beveiligers genieten meer vrijheid, maar dragen zelf verantwoordelijkheid voor hun administratie, verzekeringen en pensioen. Wanneer jij er voor kiest om in loondienst te treden staan bij PB security die volgende voordelen op jou te wachten.

  1. Vastheid en zekerheid
  2.  Vast salaris met extra’s en pensioen
  3.  Een goede werk-privé balans
  4.  Secundaire arbeidsvoorwaarden
  5. Ruimte voor opleiding en ontwikkelingen
  6. Een zorg vrije toekomst en een betere mogelijkheid om een financiering aan te vragen.

Loondienst biedt zekerheid met een arbeidscontract, bescherming bij ontslag, pensioenopbouw, betaald verlof en doorbetaling bij ziekte. De werkgever verzorgd de administratie en belastingen, hier heb jij dus geen omkijken meer naar.

Voorbereiden op de toekomst

Als ZZP-beveiliger is het cruciaal om je goed voor te bereiden op de handhaving die op 1 januari 2025 van start gaat. Dit vraagt om een kritische blik op je werkwijze en een goed begrip van de risico’s. Overweeg of werken in loondienst bij PB Security een interessante optie voor je is en houd Nederland ook veilig in 2025.

Bij PB Security krijg je de kans om te werken in een stabiele, uitdagende omgeving met veel ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Met een vast dienstverband profiteer je van voordelen zoals een gegarandeerd inkomen, pensioenopbouw, en doorbetaling bij ziekte. Bovendien investeren wij in de groei van onze medewerkers door middel van diverse trainingen en opleidingen. Wil jij een carrière opbouwen in de beveiligingssector en deel uitmaken van een hecht, professioneel team? Bekijk dan onze vacature en solliciteer vandaag nog bij PB Security!

De voordelen van loondienst op een rijtje

PB Security B.V.

Rietveldenweg 41D

5222 AP 's-Hertogenbosch

E: info@pbsecurity.nl
T: 073 200 1125

Meer weten over deze kwaliteitskenmerken?